JURISTEN-RETREAT – ‘De jurist als mens’

JURISTEN-RETREAT @Heuvelland (Westouter)

Beste VJV-lid of sympathisant,

De juridische wereld draait snel, te snel soms… Stress en burn-outs zijn voor veel juristen dan ook geen onbekend gegeven. Inzetten op jouw persoonlijk welzijn, en dat van jouw teamleden en collega’s, is om die reden geen overbodige luxe en integendeel een must. De Vlaamse Juristenvereniging (VJV) geeft jou alvast een duwtje in de rug.

Wil je graag aan jouw mentale en fysieke gezondheid werken maar kan je hierbij wat hulp gebruiken? Of ben je reeds overtuigd dat een gezonde geest in een gezond lichaam de ideale combinatie is en wil je dit graag onderhouden in een professioneel begeleide retraite? Alleen, of samen met jouw partner (die niet noodzakelijk een jurist moet zijn), of in groep met enkele collega’s of medewerkers als teambuilding? Wat ook de reden is, de JURISTEN-RETREAT zou wel eens iets voor jou kunnen zijn.

‘Wellbeing’ van lichaam en geest blijft het uitgangspunt van deze JURISTEN-RETREAT en de activiteiten worden zo ingericht dat deze toegankelijk zijn voor alle niveaus. Denk aan het aanleren van vaardigheden en tools om stress de baas te kunnen in ‘A mental start to run’-workshop, ontspannende meditaties, deugddoende yoga, back & core-sessies die werken rond de ‘core’ en rompstabiliteit, zuurstofrijke wandelingen in de prachtige omgeving van Heuvelland en uiteraard de nodige ontspanningsmomenten in de prachtige buitensauna mét zwemvijver, en dit onder gelijkgestemde juristen.

De heerlijkste vegetarische gerechten worden geserveerd in de gezellige eetkamer van dit prachtig geklasseerde pand: hoeve Blauwpoort te Westouter.

Schrijf je nu in (KLIK HIER) voor deze editie van de all-inclusive JURISTEN-RETREAT.

Voor dit retreat, zakken we af naar de groene omgeving van de gemeente Heuvelland en meer bepaald in de luxueuze hoeve Blauwpoort te Westouter. Blauwpoort, een geklasseerde hoeve met buitenspiegelsauna en aangelegde zwemvijver, ligt op een groot domein te midden van de groene heuvels van West-Vlaanderen, waarvan de Kemmelberg de hoogste en wellicht bekendste is. In de mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimtes kunt u zich ontspannen na een leuke activiteit of contact leggen met een groep van gelijkgestemde juristen.

Alle ruime kamers hebben aangrenzende toiletten en in de gezellige eetzaal met open haard worden de heerlijkste gerechten geserveerd.

Wat is inbegrepen in dit driedaagse all-inclusive event?

 • Wellbeing-midweek van woensdag 19/10 (13u30) tot vrijdag 21/10 (14u),
 • 2 overnachtingen in een comfortabele tweepersoonskamer, steeds met aangrenzende badkamer,
 • Gebruik van alle faciliteiten, zoals de buitensauna’s en de zwemvijver,
 • Alle vegetarisch bereide maaltijden (ontbijt, lunch, diner) en gezonde tussendoortjes, bereid met lokale en zeer verse producten,
 • Non-alcoholisch drankenbuffet,
 • Dagelijks keuze uit een gevarieerd aanbod van activiteiten (alle activiteiten zijn optioneel en wij verwelkomen alle niveaus!)
  • Exclusieve workshop ‘A mental start to run’ met psycholoog Björn Prins: tijdens deze inspiratiesessie zetten we mentaal welzijn op de kaart door de focus te leggen op:
   • hoe creëer je meer innerlijke rust en stabiliteit
   • welke dagelijkse routines kan je doen om jouw mentaal welzijn te vergroten
   • hoe omgaan met slapeloosheid, piekeren en lastige emoties
   • hoe meer genieten van de kleine dingen van het leven
   • hoe kom je tot een beter energiemanagement
  • (Stilte) wandeling: het glooiende landschap van de regio leent zich perfect voor prachtige wandelingen met enkele activiteiten,
  • Meditatie: leer door middel van geleide meditatie om te ontspannen, te focussen en je geest tot rust te brengen,
  • Yoga: tijdens de yoga-sessies leren we om de ademhaling te koppelen aan beweging.
  • Back & Core stability & mobility training: een les met stabiliteitsoefeningen voor de rug en buikspieren, met als doel een betere houding, een sterkere romp en uiteindelijk minder rugpijn. Mobiliteit en stretching zijn ook belangrijke onderdelen van deze les en regelmatig zal de hartslag ook naar boven worden gebracht. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk, je bepaalt zelf de intensiteit.
 • Goodiebag met verwenproducten.

Wat is de prijs?

 • €625 p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes, slaapgelegenheid (gedeelde 2-persoonskamer) en activiteiten. Single bezetting mogelijk op aanvraag en met een meerprijs van €75 (beperkt aanbod).
 • Boek nu via dit inschrijfformulier (KLIK HIER). Uw inschrijving is geldig na betaling van een voorschot van €300 op BE48 0018 8653 6327 met als referentie “juristen-retreat #uwnaam”.
 • De juristen-retreat wordt gegarandeerd bij een bezetting van 11 deelnemers.
 • Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.

 

COACHES

Sven

Sven is gediplomeerd Personal Trainer, Sportmassage-therapeut en Fitness-ondernemer. Vanuit zijn passie voor gezondheid en het verbinden van mensen, heeft hij UR’HEALTH opgericht om holistische fitness concepten te ontwikkelen die iemands fysieke en mentale welzijn verbeteren. Naast het runnen van zijn trainingsstudio EDGE ANTWERP, is Sven ook docent aan het Centrum voor Avondonderwijs. Als specialist in functionele training zorgt Sven ervoor dat je algehele kracht, balans & coördinatie en uithoudingsvermogen verbeteren, door middel van krachttraining, (romp)stabiliteits- en mobiliteitsoefeningen en outdoor workouts.

Jonne

Jonne geeft verschillende groepslessen in het fitnesscenter Sport Vision te Geleen (NL) en zal jullie tijdens dit weekend helemaal onderdompelen in de wereld van Meditatie en Yoga.

Zelf neemt ze regelmatig deel aan internationale retreats, voor haar eigen welzijn en om inspiratie op te doen voor haar eigen lessen.

Björn

Björn Prins is psycholoog, zaakvoerder van ITAM, opleidingsvoorzitter van The Human Centered Organisation (Arteveldehogeschool) en doet wetenschappelijk onderzoek (Ugent). Hij startte zijn loopbaan in de kliniek (depressie, angst, borstkanker en MS) en zette er vervolgens een bedrijfsgerichte benadering naast. Hij trainde voor o.a. Microsoft, Janssen Pharmaceutica, Colruyt Group, P&G, Universiteit Gent, Universiteit Leuven, Sony, Yara, Telenet, …

Elisabeth

Trekker vanuit de Vlaamse Juristenvereniging: Prof. dr. Elisabeth Alofs, ondervoorzitter Vlaamse Juristenvereniging; hoofddocent en voorzitter van de Vakgroep Privaat- en Economisch Recht en Opleiding Notariaat, Vrije Universiteit Brussel.

Reserveer je plaats hier

Als er vragen zijn, kunnen jullie ons bereiken via Elisabeth Alofs, ondervoorzitter Vlaamse Juristenvereniging (Elisabeth.Alofs@vub.be).

Contact PT

 

Contact info

Adres: Klapdorp 70A, 2000 ANTWERPEN

T: +32 (0)478424630
E: info@urhealth.be

Volg me op:
Sven alofs, gecertificeerd personal coach